Οφέλη για τον εγκέφαλο της χαίτης του λιονταριού για τα οποία πρέπει να γνωρίζετε

Ψάχνετε για έναν φυσικό τρόπο για να βελτιώσετε την υγεία του εγκεφάλου σας; Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε τη χαίτη του λιονταριού. Αυτό το ισχυρό μανιτάρι έχει βρεθεί ότι υποστηρίζει τη γνωστική λειτουργία, ενισχύει τη μνήμη και ενισχύει την εστίαση.

Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε στην επιστήμη πίσω από τα οφέλη του εγκεφάλου της χαίτης του λιονταριού και θα εξερευνήσουμε πώς μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε πλήρως τις γνωστικές σας δυνατότητες.

Ποια είναι τα οφέλη της χαίτης του λιονταριού;

Ποιες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις της χαίτης του λιονταριού;

Πώς η χαίτη του λιονταριού ωφελεί την υγεία του εγκεφάλου;

Μπορεί η χαίτη του λιονταριού να διεγείρει την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων;

Η χαίτη του λιονταριού βοηθά στη μνήμη;

Η χαίτη του λιονταριού παρέχει πνευματικά οφέλη;

Πώς μπορείτε να πάρετε τη χαίτη του λιονταριού για την υγεία του εγκεφάλου;

Ποια είναι η καλύτερη δόση για την υγεία του εγκεφάλου;

Πόση χαίτη λιονταριού έχει στο AdaptogenShroomsgranola;

Για να μάθετε περισσότερα για το μανιτάρι της χαίτης του λιονταριού, διαβάστε τον λεπτομερή οδηγό μας για το Hericium erinaceus και τα πολλά οφέλη του.

Table of contents

Τι είναι η χαίτη του λιονταριού;

Η χαίτη του λιονταριού (Hericium erinaceus) είναι ένα μανιτάρι που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και αιώνες.

Εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προσαρμογόνα μανιτάρια σήμερα λόγω της ευρείας διαθεσιμότητάς του και της πληθώρας των πλεονεκτημάτων που παρέχει. Αυτός ο μύκητας ευδοκιμεί σε υπολείμματα νεκρών δέντρων και ευνοεί τα ηπιότερα κλίματα της Ευρώπης, της βόρειας Ασίας και της Βόρειας Αμερικής.

Για να μάθετε περισσότερα για το πώς λειτουργούν τα προσαρμογόνα μανιτάρια, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για προσαρμογόνα μανιτάρια που εξηγεί τους μηχανισμούς πίσω από τα ευεργετικά τους αποτελέσματα.

Οφέλη από τη χαίτη του λιονταριού

Η χαίτη του λιονταριού είναι ένα από τα τα πιο υγιεινά μανιτάρια που μπορείτε να καταναλώσετε. Αυτό το μανιτάρι έχει μελετηθεί για τα οφέλη του στην υγεία και υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι μπορεί να έχουν θετικό αντίκτυπο σε μια ποικιλία καταστάσεων υγείας. Εδώ είναι μερικά από τα πιθανά οφέλη των μανιταριών χαίτης λιονταριού:

 • Μειώνει τη φλεγμονή: τα μανιτάρια της χαίτης του λιονταριού περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής σε όλο το σώμα.
 • Βελτιώνει την πεπτική υγεία: μελέτες το δείχνουν Η χαίτη του λιονταριού μπορεί να είναι ευεργετική για άτομα με πεπτικά προβλήματα όπως η ελκώδης κολίτιδα, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στο πεπτικό σύστημα.
 • Ενισχύει τις ιδιότητες του ανοσοποιητικού συστήματος: Η χαίτη του λιονταριού έχει αποδειχθεί ότι έχει ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της συνολικής υγείας και στη μείωση του κινδύνου λοιμώξεων και ασθενειών.
 • Βελτιώνει την ψυχική υγεία: υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η χαίτη του λιονταριού μπορεί να είναι ευεργετική για άτομα με κατάθλιψη και άγχος, καθώς μπορεί να ρυθμίζει τη διάθεση και να μειώνει τα συμπτώματα αυτών των καταστάσεων.
 • Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα: μελέτες το δείχνουν Η χαίτη του λιονταριού μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίματο οποίο θα μπορούσε να είναι ωφέλιμο για άτομα με διαβήτη και άλλες διαταραχές του σακχάρου στο αίμα.
 • Παρέχει αντιοξειδωτική δράση: τα μανιτάρια της χαίτης του λιονταριού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί να προστατεύσουν τα κύτταρα από βλάβες και να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις.

Για να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη αυτού του καταπληκτικού μανιταριού, δείτε τον οδηγό μας για τα πιθανά οφέλη για την υγεία της χαίτης του λιονταριού.

Παρενέργειες της χαίτης του λιονταριού

Η κατανάλωση χαίτης λιονταριού δεν έχει γνωστές παρενέργειες. Κλινικές μελέτες δεν έχουν αποκαλύψει καμία αρνητική επίδραση αυτού του μαγειρικού και φαρμακευτικού μανιταριού, και ανέκδοτα στοιχεία και αιώνες χρήσης υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση χαίτης λιονταριού είναι αβλαβής.

Ωστόσο, Τα μανιτάρια της χαίτης του λιονταριού μπορεί να έχουν κάποιες αντενδείξεις. Εάν είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν παίρνετε χαίτη του λιονταριού (ή οποιοδήποτε άλλο προσαρμογόνο μανιτάρι).

Επιπλέον, η χαίτη του λιονταριού μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα, επομένως θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν παίρνετε φάρμακο που μπορεί να επηρεαστεί από αυτό το μανιτάρι. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα, δείτε το άρθρο μας σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις φαρμάκων της χαίτης του λιονταριού.

Είναι το μανιτάρι της χαίτης του λιονταριού καλό για την υγεία του εγκεφάλου;

Η χαίτη του λιονταριού φαίνεται να είναι απίστευτα ευεργετική για την υγεία του εγκεφάλου.

Κλινικές μελέτες σχετικά με τις επιδράσεις αυτού του μανιταριού στον εγκέφαλο δείχνουν ότι η χαίτη του λιονταριού προάγει την παραγωγή πρωτεϊνών νευρικού αυξητικού παράγοντα (NGF), οι οποίες, με τη σειρά τους, προάγουν το σχηματισμό νέων νευρικών κυττάρων και την αναγέννηση των κατεστραμμένων κυττάρων.

Επιπλέον, η χαίτη του λιονταριού μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη, να ανακουφίσει τα συμπτώματα των παθήσεων ψυχικής υγείας και ακόμη και να μειώσει τα συμπτώματα ορισμένων εγκεφαλικών παθήσεων, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Χίτη του λιονταριού και ανάπτυξη νεύρων

Τα καρποφόρα σώματα των μανιταριών χαίτης λιονταριού περιέχουν ερισεόνες και ερινασίνες, βιοδραστικές ενώσεις που αποδείχθηκε ότι προάγουν την αναγέννηση του νευρικού συστήματος και το σχηματισμό νέων νευρώνων. Σύμφωνα με α Μελέτη 2013αυτές οι ενώσεις προάγουν τις εκβολές νευριτών προάγοντας τη σύνθεση νευρικού αυξητικού παράγοντα στον εγκέφαλο.

Λόγω αυτού του αποτελέσματος, η χαίτη του λιονταριού μπορεί να είναι απίστευτα ευεργετική για την πρόληψη και τη θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και η νόσος του Πάρκινσον. Για να μάθετε περισσότερα για την ανάπτυξη των νεύρων και τη χαίτη του λιονταριού, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας για τη χαίτη του λιονταριού και τη νευρογένεση.

Η χαίτη του λιονταριού και η νόσος του Πάρκινσον

Δυστυχώς, η ανθρώπινη έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις της χαίτης του λιονταριού στη νόσο του Πάρκινσον λείπει σοβαρά. Ανέκδοτα δεδομένα και έρευνες σε ζώα, από την άλλη πλευρά, αποκαλύπτουν ότι το μυκήλιο της χαίτης του λιονταριού μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμο στη θεραπεία τραυματισμένων εγκεφαλικών κυττάρων στη νόσο του Πάρκινσον.

Η ανέκδοτη χρήση και οι λίγες διαθέσιμες έρευνες όλα υπονοούν αυτό Η χαίτη του λιονταριού μπορεί να είναι αρκετά ευεργετική για τη νόσο του Πάρκινσον λόγω της ικανότητάς του να επιδιορθώνει τα κατεστραμμένα νεύρα και να διεγείρει τη δημιουργία νέων.

Η χαίτη του λιονταριού και η σκλήρυνση κατά πλάκας

Πολλοί άνθρωποι με σκλήρυνση κατά πλάκας αναφέρουν βελτίωση στα συμπτώματά τους μετά τη χρήση εκχυλίσματος μανιταριού χαίτης λιονταριού. Αν και δεν έχει διεξαχθεί έρευνα σε ανθρώπους σχετικά με τις επιδράσεις της χαίτης του λιονταριού στη σκλήρυνση κατά πλάκας, μερικές μελέτες σε ζώα εξέτασαν τις επιδράσεις αυτού του φαρμακευτικού μανιταριού στη διαδικασία μυελίνωσης.

Ενα in vitro μελέτη σε ζώα, για παράδειγμα, αξιολόγησε τη διαδικασία μυελίνωσης σε κύτταρα με και χωρίς εκχύλισμα Hericium erinaceus. Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι το εκχύλισμα μανιταριού χαίτης του λιονταριού επιτάχυνε τη διαδικασία μυελίνωσης και αυξάνει τον ρυθμό μυελίνωσης.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τα οφέλη της χαίτης του λιονταριού για τη σκλήρυνση κατά πλάκας για να μάθετε πώς αυτό το μανιτάρι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Lion’s Mane και ALS

Από το 2023, δεν έχει διεξαχθεί κλινική μελέτη ALS που να χρησιμοποιεί μανιτάρια χαίτης λιονταριού. Ωστόσο, η κλινική έρευνα σχετικά με τα οφέλη αυτού του μύκητα στην ανάπτυξη νευριτών και την επούλωση των νεύρων δείχνει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα όταν πρόκειται για χρησιμοποιώντας τη χαίτη του λιονταριού για τον έλεγχο των συμπτωμάτων της ALS. Η χαίτη του λιονταριού φαίνεται να μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς, τις κράμπες, τη δυσκαμψία και την μυϊκή αδυναμία, τα οποία είναι κλασικά συμπτώματα ALS.

Η χαίτη του λιονταριού και η μνήμη

Μελέτες τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους σχετικά με τις επιδράσεις των μανιταριών χαίτης λιονταριού στις γνωστικές λειτουργίες φαίνεται να δείχνουν ότι η χαίτη του λιονταριού μπορεί να είναι ευεργετική για τη μνήμη.

Οι επιδράσεις του Hericium erinaceus mycelium στην επαγόμενη από το αμυλοειδές πεπτίδιο 2535 μάθηση και στις γνωστικές βλάβες σε ποντίκια εξετάστηκαν σε Ιαπωνική μελέτη σε ζώα.

Για 23 ημέρες, τα ποντίκια τρέφονταν με δίαιτα που περιελάμβανε χαίτη του λιονταριού. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η κατανάλωση χαίτης λιονταριού βελτίωσε την οπτική αναγνώριση και τη βραχυπρόθεσμη χωρική μνήμη, καθώς τα ποντίκια είχαν σημαντικά καλύτερη απόδοση σε αυτές τις εργασίες μετά τη λήψη Hericium erinaceus.

Η χαίτη του λιονταριού και η μνήμη στους ανθρώπους

ΕΝΑ διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο κλινική δοκιμή στην Ιαπωνία εξέτασε τις επιδράσεις του Hericium erinaceus στη γνωστική λειτουργία, ιδιαίτερα στη μνήμη. Στην ομάδα δοκιμής αυτής της διπλής-τυφλής δοκιμής χορηγήθηκαν χάπια μανιταριού χαίτη λιονταριού για 12 εβδομάδες, ενώ η ομάδα ελέγχου έλαβε εικονικό φάρμακο.

Και οι δύο ομάδες εξετάστηκαν σχετικά με την οπτική διατήρηση, τη λεκτική μάθηση και τη γενική γνωστική υγεία. Η ομάδα δοκιμής εμφάνισε σημαντική αύξηση τόσο στην οπτική διατήρηση όσο και στη λεκτική μάθηση μετά τη λήψη της χαίτης του λιονταριού για 12 εβδομάδες, αλλά η ομάδα ελέγχου δεν το έκανε.

Η χαίτη του λιονταριού και η νόσος του Αλτσχάιμερ

Η χαίτη του λιονταριού φαίνεται να επιβραδύνει την εξέλιξη της άνοιας και μπορεί να αποτρέψει ή να ανακουφίσει τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

ΕΝΑ μελέτη για τις επιδράσεις του Hericium erinaceus στην ήπια γνωστική εξασθένηση εξέτασε τις επιδράσεις αυτού του μανιταριού στη γνωστική έκπτωση των ανθρώπων. Οι ηλικίες των συμμετεχόντων κυμαίνονταν από 50 έως 80. Για 16 εβδομάδες, οι μισοί από τους συμμετέχοντες σε αυτή τη δοκιμή της Ιαπωνίας έλαβαν συμπληρώματα χαίτης λιονταριού, ενώ οι άλλοι μισοί έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Όσοι πήραν το εκχύλισμα μανιταριού είχαν καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά τη γνωστική λειτουργία. Αυτές οι σημαντικές αυξήσεις στη γνωστική υγεία υποδηλώνουν ότι τα συμπληρώματα χαίτης λιονταριού μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση της μέτριας γνωστικής έκπτωσης και της υγείας και της λειτουργίας των νευρώνων.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ικανότητα της χαίτης του λιονταριού να διατηρεί τη γνωστική υγεία των ασθενών με Αλτσχάιμερ, ρίξτε μια ματιά στο το άρθρο μας σχετικά με τις επιπτώσεις του Hericium erinaceus στη νόσο του Αλτσχάιμερ.

οφέλη του εγκεφάλου της χαίτης του λιονταριού

Τα πνευματικά οφέλη της χαίτης του λιονταριού

Στην αρχαία Κίνα, οι μοναχοί Σαολίν χρησιμοποιούσαν το μανιτάρι της χαίτης του λιονταριού στην καθημερινή τους πρακτική για να ενισχύσουν τη συγκέντρωσή τους και να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία. Πίστευαν ότι ενίσχυε το «Τσι», μια δυναμική ζωτική δύναμη. Χάρη στους πολλούς πνευματικά αποτελέσματα της χαίτης του λιονταριούαυτό το μανιτάρι φαίνεται να βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης και ενισχύει τη διαύγεια του εγκεφάλου.

Η χαίτη του λιονταριού και η κατάθλιψη

Μελέτες δείχνουν ότι η χαίτη του λιονταριού μπορεί να είναι σε θέση να ανακουφίσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης σταθεροποιώντας την παραγωγή ντοπαμίνης και σεροτονίνης. Ενα μελέτη σε ζώα που δημοσιεύθηκε στην Ταϊβάν εξέτασε τις επιδράσεις του Hericium erinaceus εμπλουτισμένου με ερινασίνη στη σύνθεση ντοπαμίνης και σεροτονίνης σε ποντίκια που είχαν στρες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η χαίτη του λιονταριού «μπορεί να είναι ένας ελκυστικός παράγοντας για τη θεραπεία των καταθλιπτικών ασθενειών», καθώς φαίνεται να αυξάνει την παραγωγή αυτών των ορμονών σε ποντίκια με χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης, αλλά όχι σε αυτά με φυσιολογικά επίπεδα ορμονών.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιδράσεις του Hericium erinaceus στις καταθλιπτικές διαταραχές, ρίξτε μια ματιά στον αναλυτικό οδηγό μας για τη χαίτη και την κατάθλιψη του λιονταριού.

Η χαίτη του λιονταριού και το άγχος

Η χαίτη του λιονταριού φαίνεται να ανακουφίζει το άγχος και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη θεραπεία καταστάσεων ψυχικής υγείας που σχετίζονται με το άγχος (για παράδειγμα, τα αποτελέσματα της χαίτης του λιονταριού στην ΙΨΔ φαίνονται πολλά υποσχόμενα).

Τα αποτελέσματα των συμπληρωμάτων χαίτης λιονταριού στα επίπεδα άγχους σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση εξετάστηκαν σε πρόσφατη ιαπωνική μελέτη. Οι γυναίκες αξιολογήθηκαν για επίπεδα ευερεθιστότητας και άγχους πριν πάρουν χαίτη λιονταριού για τέσσερις εβδομάδες.

Όταν αξιολογήθηκαν ξανά σε αυτές τις μετρήσεις, οι γυναίκες που έλαβαν συμπλήρωμα μανιταριού χαίτη του λιονταριού σημείωσαν πολύ χαμηλότερη βαθμολογία από τις αντίστοιχες της ομάδας ελέγχου, υποδεικνύοντας ότι είχαν λιγότερα συμπτώματα στρες και άγχους.

Πότε να πάρετε το Lion’s Mane για οφέλη στον εγκέφαλο

Εάν το παίρνετε για ιδιότητες τόνωσης του εγκεφάλου, είναι προτιμότερο πάρτε τη χαίτη του λιονταριού το πρωί ή νωρίς το απόγευμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα επωφεληθείτε από τα αποτελέσματά του, όπως αυξημένη εστίαση και υψηλότερα επίπεδα ενέργειας, όλη την ημέρα. Η λήψη της χαίτης του λιονταριού αργότερα μέσα στην ημέρα μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ανήσυχοι και να μην μπορείτε να κοιμηθείτε.

Πώς να αποκτήσετε τα οφέλη του Lion’s Mane που ενισχύουν τον εγκέφαλο

Με την ενσωμάτωση της χαίτης του λιονταριού στην καθημερινή σας ρουτίνα, μπορεί να βιώσετε αυξημένη διανοητική διαύγεια, βελτιωμένες γνωστικές λειτουργίες και ένα πιο ευκρινές, πιο εστιασμένο μυαλό. Αλλά, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βάλετε το Hericium erinaceus στη διατροφή σας;

Με τον κίνδυνο να φανούμε προκατειλημμένοι, δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο για να λάβετε την καθημερινή σας δόση χαίτης λιονταριού από το η φαρμακευτική μας γκρανόλα μανιταριών. Η granola μας περιέχει ένα υπερσυμπυκνωμένο εκχύλισμα μανιταριού χαίτης λιονταριού και υγιεινά, υψηλής ποιότητας συστατικά. Επιπλέον, η γκρανόλα είναι χωρίς γλουτένη, vegan και λαχταριστή.

 AdaptogenShroomsSuperfood Granola

Δοσολογία Lion’s Mane για οφέλη στον εγκέφαλο

Ενώ δεν υπάρχει επίσημη πρόταση δοσολογία χαίτης λιονταριού Για τα οφέλη του εγκεφάλου, οι περισσότερες μελέτες χρησιμοποιούν δόσεις που κυμαίνονται από 500 mg έως 3000 mg την ημέρα. Εάν είστε νέος στα προσαρμογόνα, ξεκινήστε με χαμηλότερη δόση και προχωρήστε μέχρι τα 2000 mg ή ακόμα και τα 3000 mg την ημέρα.

Πόση χαίτη του λιονταριού έχει στο AdaptogenShroomsGranola;

Το AdaptogenShroomsgranola χρησιμοποιεί εκχυλίσματα χαίτης λιονταριού υψηλής ποιότητας φτιαγμένα από ολόκληρα φαρμακευτικά μανιτάρια. Η μέθοδος διπλής εκχύλισής μας εκχυλίζει τόσο τις υδατοδιαλυτές βήτα-γλυκάνες όσο και τα αλκοολοδιαλυτά τριτερπένια. Η διαδικασία αφεψήματος μας διασπά τα δύσπεπτα κυτταρικά τοιχώματα της χιτίνης του μανιταριού για να βγάλει πολύ περισσότερες από αυτές τις ενώσεις από τις συνηθισμένες διαδικασίες.

Μία μερίδα granola μας παρέχει 250 mg υπερσυμπυκνωμένου εκχυλίσματος χαίτης λιονταριού, το οποίο είναι οκτώ φορές πιο συμπυκνωμένο από τα κανονικά συμπληρώματα χαίτης λιονταριού. Επομένως, θα έχετε τόση δραστικότητα όση θα κάνατε εάν παίρνατε 2000 mg σκόνης μανιταριών, όλα σε ένα μπολ γκρανόλα.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα οφέλη του εγκεφάλου του Lion’s Mane

Η χαίτη του λιονταριού αυξάνει τη νοημοσύνη;

Η νοημοσύνη είναι ένα σύνθετο χαρακτηριστικό που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως η γενετική, το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής. Αν και δεν υπάρχει έρευνα που να αποδεικνύει ότι η χαίτη του λιονταριού μπορεί να αυξήσει τη νοημοσύνη από μόνη της, αυτό το μανιτάρι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εστίασης και της μνήμης σας. Αυτό το μανιτάρι βοηθά επίσης στην ανάπτυξη και την αναγέννηση των νευρικών κυττάρων, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της νοημοσύνης, αν και δεν υπάρχει έρευνα που να το αποδεικνύει ακόμη.

Ποιο μανιτάρι είναι καλύτερο για τον εγκέφαλο;

Η χαίτη του λιονταριού είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς όταν πρόκειται για φαρμακευτικές ιδιότητες που τονώνουν τον εγκέφαλο. Ωστόσο, τα μανιτάρια όπως το Cordyceps και το Reishi είναι επίσης γνωστό ότι είναι ευεργετικά για τον εγκέφαλο. ο μανιτάρι Cordyceps Πιστεύεται ότι έχει οφέλη για την υγεία του εγκεφάλου λόγω της ικανότητάς του να αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου και να βελτιώνει τη ροή του αίματος, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της λειτουργίας του εγκεφάλου. Το Reishi μπορεί επίσης να έχει νευροπροστατευτικά αποτελέσματα και να βοηθήσει στη βελτίωση της μνήμης και της μάθησης.

Λειτουργεί αμέσως η χαίτη του λιονταριού;

Αυτό εξαρτάται από το γιατί παίρνετε το μανιτάρι. Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες από τη χρήση της χαίτης του λιονταριού, θα πρέπει να αρχίσετε να αισθάνεστε κάποια βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, όπως λιγότερο άγχος και περισσότερη ενέργεια. Για να έχετε τα μακροπρόθεσμα οφέλη της χαίτης του λιονταριού, ωστόσο, θα πρέπει να την παίρνετε με συνέπεια για τουλάχιστον μερικούς μήνες.

Η χαίτη του λιονταριού επηρεάζει τον ύπνο;

Αν και η χαίτη του λιονταριού δεν θα σας κάνει να νυστάζετε, η αγχολυτική δράση του Hericium erinaceus μπορεί να σας διευκολύνει να αποκοιμηθείτε. Ως αποτέλεσμα, εάν μια κατάσταση ψυχικής υγείας παρεμβαίνει στον ύπνο σας, η λήψη της χαίτης του λιονταριού μπορεί να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε και να ανακουφίσετε την αϋπνία.

Για μερικές πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη του μανιταριού της χαίτης του λιονταριού στον ύπνο, δείτε το άρθρο μας σχετικά με το πώς το Hericium erinaceus μπορεί να βελτιώσει το πρόγραμμα ύπνου σας.

Η χαίτη του λιονταριού επηρεάζει τις ορμόνες;

Το μανιτάρι της χαίτης του λιονταριού φαίνεται να ρυθμίζει τις ορμόνες. Αρκετά προσαρμογόνα μανιτάρια, συμπεριλαμβανομένου του Hericium erinaceus, μπορούν να επηρεάσουν τις ορμόνες μέσω της διατήρησης της σωματικής ομοιόστασης. Για παράδειγμα, Οι θετικές επιδράσεις της χαίτης του λιονταριού στις ορμόνες μπορεί να βοηθήσουν στην παραγωγή τεστοστερόνης.

Είναι η χαίτη του λιονταριού αντιγηραντική;

Η χαίτη του λιονταριού μπορεί να έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Αυτό το μανιτάρι περιέχει έναν τόνο αντιοξειδωτικών και μπορεί να ανακουφίσει τη φλεγμονή στο σώμα. Η φλεγμονή είναι μια κοινή πηγή δερματικών προβλημάτων και μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση, και το αντιφλεγμονώδη χαρακτηριστικά της χαίτης του λιονταριού μπορεί να επιβραδύνει αυτή τη διαδικασία.

Είναι καλό να παίρνουμε τη χαίτη του λιονταριού καθημερινά;

Η λήψη μανιταριών χαίτης λιονταριού κάθε μέρα δεν είναι μόνο απολύτως ασφαλής, αλλά και αρκετά χρήσιμη. Τα μακροπρόθεσμα οφέλη αυτού του βρώσιμου μανιταριού, όπως η ικανότητά του να προλαμβάνει τον διαβήτη και να αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον, γίνονται πιο εμφανή όσο περισσότερο παίρνετε τη χαίτη του λιονταριού.

Ποιο είναι το καλύτερο μανιτάρι για εστίαση;

Η χαίτη του λιονταριού είναι το καλύτερο μανιτάρι για εστίαση χάρη στις ευεργετικές του επιδράσεις στην ανάπτυξη των νεύρων. Εκτός από το Hericium erinaceus, τα μανιτάρια όπως το reishi, το cordyceps και το chaga μπορεί επίσης να έχουν ιδιότητες τόνωσης της εστίασης. Κάναμε μια εις βάθος βουτιά σχετικά με τα οφέλη των διαφόρων προσαρμογόνων μανιταριών στην υγεία του εγκεφάλου το άρθρο μας για τους καλύτερους μύκητες για τον εγκέφαλο.

Ποια είναι η ιδανική δοσολογία χαίτης λιονταριού για τη νευροπάθεια;

Η χαίτη του λιονταριού φαίνεται να ανακουφίζει τον νευροπαθητικό πόνο. Για να αποκομίσετε αυτό το όφελος της χαίτης του λιονταριού, πάρτε 500-1000 mg από το μανιτάρι 1-3 φορές την ημέρα. Οι δόσεις της χαίτης του λιονταριού για τη νευροπάθεια θα διαφέρουν από άτομο σε άτομο, επομένως εξερευνήστε μέχρι να ανακαλύψετε τη δόση που λειτουργεί για εσάς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς η χαίτη του λιονταριού μπορεί να απαλύνει τον πόνο των νεύρων, ρίξτε μια ματιά στο το άρθρο μας για τη χαίτη του λιονταριού και τη νευροπάθεια.

Είναι δυνατός ο εθισμός στη χαίτη του λιονταριού;

Οχι, δεν είναι δυνατόν να εθιστείς στα μανιτάρια της χαίτης του λιονταριού. Ακόμα κι αν παίρνετε υψηλές δόσεις χαίτης του λιονταριού, δεν θα νιώσετε ανεπιθύμητες ενέργειες ή συμπτώματα στέρησης εάν σταματήσετε να το παίρνετε, αλλά δεν θα έχετε ούτε τα οφέλη του.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της χαίτης του λιονταριού στην απώλεια βάρους;

Το Hericium erinaceus μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και στη διαχείριση του βάρους. Αυτοί οι προσαρμογόνοι μύκητες έχουν χαμηλό αριθμό θερμίδων αλλά υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και νερό, έτσι θα σας κρατήσουν χορτάτους.

ΕΝΑ πρόσφατη μελέτη σε ζώα εξέτασε τις επιπτώσεις του εκχυλίσματος μανιταριού χαίτης λιονταριού στο βάρος και ανακάλυψε ότι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Μετά από επτά ημέρες κατανάλωσης Hericium erinaceus, τα ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε εκχύλισμα μανιταριού χαίτης λιονταριού είχαν πολύ χαμηλότερο σωματικό βάρος και λιγότερες στομαχικές δυσκολίες από τα αντίστοιχα της ομάδας ελέγχου.

Πώς τα μανιτάρια της χαίτης του λιονταριού βοηθούν στην υγεία της καρδιάς και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων;

Τα μανιτάρια της χαίτης του λιονταριού περιέχουν βιοδραστικές ενώσεις που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή στο σώμα, που είναι γνωστός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση και έχουν αποτελέσματα στη μείωση της χοληστερόλης, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και μπορεί ακόμη και να αποτρέψουν καρδιακές προσβολές.

Ποιες είναι οι αντιοξειδωτικές δραστηριότητες των μανιταριών της χαίτης του λιονταριού;

Τα αντιοξειδωτικά, όπως η εργοθειονεΐνη και οι ερισενόνες, βρίσκονται σε υψηλές συγκεντρώσεις στη χαίτη του λιονταριού και έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στις νευροπροστατευτικές επιδράσεις του μανιταριού. Το συμπλήρωμα χαίτης λιονταριού μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα αυτών των αντιοξειδωτικών στο σώμα, οδηγώντας δυνητικά σε βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και προστασία από τη γνωστική έκπτωση που σχετίζεται με την ηλικία.

Μπορούν τα μανιτάρια της χαίτης του λιονταριού να ωφελήσουν την υγεία των γυναικών;

Ναι, τα μανιτάρια της χαίτης του λιονταριού έχουν αποδειχθεί ότι έχουν πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία των γυναικών. Για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες, το οποίο μπορεί να παίξει ρόλο στην ανάπτυξη παθήσεων υγείας όπως ο καρκίνος του μαστού, η ψωριασική αρθρίτιδα και οι καρδιακές παθήσεις.

Τα μανιτάρια της χαίτης του λιονταριού περιέχουν επίσης ενώσεις που μπορούν να υποστηρίξουν την υγιή ορμονική ισορροπία, δυνητικά ανακουφίζοντας τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως εξάψεις και εναλλαγές της διάθεσης. Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες ιατρικά αναθεωρημένες, διπλά τυφλές ελεγχόμενες με εικονικό φάρμακο κλινικές δοκιμές που γίνονται σε γυναίκες για να κατανοηθούν πλήρως οι επιπτώσεις της χαίτης του λιονταριού στην υγεία των γυναικών.

Πόροι

 1. Lai, PL, Wong, KH (2013). Neurotrophic Properties of the Lion’s Mane Medicinal Mushroom, Hericium erinaceus (Higher Basidiomycetes) από τη Μαλαισία. International Journal of Medicinal Mushrooms, 15(6), 539–554. https://doi.org/10.1615/intjmedmushr.v15.i6.30
 2. Kolotushkina, EV (2003). Η επίδραση του εκχυλίσματος Hericium erinaceus στη διαδικασία μυελίνωσης in vitro. Fiziolohichnyi zhurnal (Κίεβο, Ουκρανία : 1994), 49(1), 38–45. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12675022/
 3. Mori, K. (2011). Επιδράσεις του Hericium erinaceus σε ελλείμματα μάθησης και μνήμης που προκαλούνται από αμυλοειδές β(25-35) πεπτίδια σε ποντίκια. Biomedical Research, 32(1), 67–72. https://doi.org/10.2220/biomedres.32.67
 4. Saitsu, Y. (2019). Βελτίωση των γνωστικών λειτουργιών με την από του στόματος λήψη Hericium erinaceus. Biomedical Research, 40(4), 125–131. https://doi.org/10.2220/biomedres.40.125
 5. Mori, K. (2009). Βελτίωση των επιδράσεων του μανιταριού Yamabushitake (Hericium erinaceus) στην ήπια γνωστική εξασθένηση: μια διπλή τυφλή κλινική δοκιμή ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο. Phytotherapy Research, 23(3), 367-372. https://doi.org/10.1002/ptr.2634
 6. Chiu, CH (2018). Το μυκήλιο Hericium erinaceus εμπλουτισμένο με ερινασίνη Α παράγει αντικαταθλιπτικά αποτελέσματα μέσω της ρύθμισης της σηματοδότησης BDNF/PI3K/Akt/GSK-3β σε ποντίκια. MDPI. https://doi.org/10.3390/ijms19020341
 7. Nagano, M. (2010). Μείωση της κατάθλιψης και του άγχους κατά 4 εβδομάδες πρόσληψη Hericium erinaceus. Biomedical Research, 31(4), 231-237. https://doi.org/10.2220/biomedres.31.231
 8. Qin, M. (2016). Αντιφλεγμονώδεις Επιδράσεις Αιθανολικού Εκχυλίσματος Φαρμακευτικού Μανιταριού Χίτης Λιονταριού, Hericium erinaceus (Agaricomycetes), σε ποντίκια με ελκώδη κολίτιδα. International Journal of Medicinal Mushrooms, 18(3), 227–234. https://doi.org/10.1615/intjmedmushrooms.v18.i3.50

Αποποίηση ευθύνης AdaptogenShroomsFDA

Leave a comment